All for Joomla All for Webmasters

Historie restaurace

Restaurace U Emila

 

V roce 1903 byla dokončena přestavba malého domku na Vávrově (nyní Hybešově) ulici s vyhlášenou vinárnou „U hladilů” na tříposchoďový měšťanský dům s vinárnou a hostimcem, jejimž majitelem byl pan Johann Hladil s manželkou – mj. vyhledávanou a vynikající kuchařkou.

Domácká kuchyně, které vládla paní hostinská Hladilová, byla kromě oblíbených značek vín, které pan Johann osobně dovážel od nejznámějších vinařů z jížní Moravy, byla dalším lákadlem tehdy zájezdního hostince.

Současná Restaurace „U Emila” je pojmenována podle syna majitelů hostince, který ač vyučen číšníkem rodinou tradici porušil a stal se architektem. Nicméně byl po dlouhou dobu dobrým duchem a ochráncem tohoto objektu a tím, doufejme, i zůstal ……

Na dobové fotografii jsou majitelé hostince se svými dvěma dětmi Hildou a Emilem a obsluhující personál.

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto doufáme, že si naši restauraci zamilujete. V příjemném prostředí naší restaurace bude i pracovní oběd vždy příjemnou záležitostí a večeře s rodinou či přáteli radostným zážitkem. Uvítá vás klidná příjemná atmosféra se vstřícným personálem a profesionálním přístupem. Prostředí, v jakém se na kvalitu jídla kladou velké nároky. Pro milovníky piva máme na výběr z pěti druhů. To jsou hlavní důvody, díky kterým věříme, že se k nám budete rádi znovu a znovu vracet.