All for Joomla All for Webmasters

novinky a akce z naší kuchyně

Sous-vide (z francouzštiny, v překladu znamená „ve vakuu“) je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované se potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni.

1000g

 

500g

Sous – vide pečená žebra,  (čerstvý strouhaný křen, hořčice, okurek, kysané zelí, smažená cibulka, chléb)

Sous – vide pečená žebra,  (čerstvý strouhaný křen, hořčice, okurek, kysané zelí, smažená cibulka, chléb)

240,-

 

155,-

1000g

 

500g

Sous – vide pečená žebra barbecue,  (čerstvý strouhaný křen, hořčice, okurek, kysané zelí, smažená cibulka, chléb)

Sous – vide pečená žebra barbecue,  (čerstvý strouhaný křen, hořčice, okurek, kysané zelí, smažená cibulka, chléb)

240,-

 

155,-

200g

Sous – vide pečené vykostěné vepřové koleno, (čerstvý strouhaný křen, hořčice, okurek, kysané zelí, smažená cibulka, chléb)

120,-

200g

Sous – vide pečené vykostěné vepřové koleno barbecue, (čerstvý strouhaný křen, hořčice, okurek, kysané zelí, smažená cibulka, chléb)

120,-

100g

Akce domácí nakládaný hermelín s pečivem

42,-